Recrean skippers brengen twee BELGISCHE titels en massa’s medailles mee naar huis.

Afgelopen weekend werd het Belgisch Individueel Kampioenschap rope skipping gesprongen in Zwijnaarde. Maar liefst 16 Recrean skippers selecteerden zich via het Oost- en West-Vlaamse Kampioenschap voor deze wedstrijd. Tijdens zo’n individueel kampioenschap worden 3 onderdelen gesprongen: een snelheidsproef 30 seconden speed, een uithoudingsproef 3 minuten speed en een vrije oefening op muziek. Het was echt een topweekend voor de Recrean skippers.

Van de vier titels die er dit weekend op het Belgische Kampioenschap te verdelen waren, werden er twee behaald door de Recrean skippers.

In de voormiddag werd gestreden voor de Belgische titel bij de 12-14-jarigen. In de jongenscategorie  werd Kobe Caryn na een schitterende wedstrijd BELGISCHE KAMPIOEN.

Kobe scoorde ook op alle onderdelen heel sterk. Hij behaalde goud op de vrije oefening en zilver op zowel de uithoudingsproef als de snelheidsproef. Jelle Desmet werd Knap 4de en behaalde zilver op de vrije oefening. Elias Lammens werd na een sterke wedstrijd vijfde en kaapte brons weg in de uithoudingsproef. Gerben Blancquaert behaalde een mooie 12de plaats.

In de meisjescategorie veroverde Julie De Visscher na een zeer sterke wedstrijd het BRONS, ze behaalde ook nog goud op de uithoudingsproef en brons op de snelheidsroef. Zoë Dhondt eindigde op een knappe zevende plaats.

In de namiddag was het de beurt aan de oudere skippers.  Het was een spannende wedstrijd tussen de Belgische top van het rope skippen, waarbij elk foutje onmiddellijk zwaar werd afgestraft. De spanning was om te snijden!

Bij de meisje werd Janne Dewaele op een schitterende wijze BELGISCH KAMPIOEN, Laurena Van Leeuwen sprong ook een heel sterke wedstrijd en kon het BRONS bemachtigen.

Twee skippers op het podium van een Belgische Kampioenschap is toch echt heel sterk. Sterker nog was de prestatie in de vrije oefening, daar was het volledige podium voor de Recrean skippers: Laurena Van Leeuwen behaalde goud, Janne Dewaele zilver en Shana De Jaegher brons. Shana behaalde daardoor ook een vijfde plaats overall.

Bij de snelheidsproef veroverde Jana Bracke het brons en Janne Dewaele pakte ook nog brons in de uithoudingsproef. Ook de andere meisjes van de Recrean skippers behaalden mooie resultaten.

Bij de mannen was er geen podiumplaats voor de Recrean skippers, maar de drie deelnemende Recrean skippers behaalden wel een plaats in de Belgische top 10: Lode D’hollander werd 6de, Matthias Hiele 7de en Jens Ockerman 9de.

We zijn als club enorm fier op deze prachtprestaties! We zijn ook fier op het puike werk van de toptrainers en topcoaches. Proficiat aan iedereen!

 

Overall meisjes:
Julie de Visscher brons 
Zoë Dhondt 7de

Overall jongens
Kobe Caryn goud
Jelle Desmet 4de
Elias Lammens 5de 
Gerben Blancquaert 12de

30 seconden meisjes
- Julie brons

30 seconden jongens
- Kobe zilver

3 minuten meisjes
- Julie goud

3 minuten jongens
- Kobe zilver
- Elias brons

Freestyle jongens: 
- Kobe goud 
- Jelle zilver

Vrouwen overall:
Janne Dewaele goud
Laurena Van Leeuwen brons
Shana De Jaegher 5de
Silke Vervaeke 11de
Jilka Lauweryns 15de
Jana Janssens 18de
Lara Desmet 19de

Mannen overall: 
Lode D'hollander 6de
Matthias Hiele 7de
Jens Ockerman 9de

Vrouwen 30 seconden
Jana Bracke brons

Vrouwen 3 minuten: 
- Janne brons

Vrouwen freestyle
- Laurena goud
- Janne zilver 
- Shana brons