Onze skippers schitterden op de Provinciale Masters A-stroom

Het was een individuele wedstrijd voor skippers uit Oost- en West-Vlaanderen. Deze individuele wedstrijd omvat een snelheidsproef (30 seconden speed) , een uithoudingsproef  (3 minuten speed) en een freestyle (vrije oefening op muziek). Er waren medailles te verdienen op de verschillende onderdelen. De tien beste skippers op de drie onderdelen samen (overall) selecteerden zich voor het Belgisch Kampioenschap op 16 november in Oostende

De Recrean skippers namen zowel op zaterdag als zondag met verschillende skippers deel aan de wedstrijd te Berlare. Op zaterdag waren de junioren (+15) en senioren (+18) aan de beurt. De Recrean skippers pakten al onmiddellijk enkele podiumplaatsen in.

Bij de junioren behaalde Matthias Hiele een gouden medaille overall. Hij pakte ook nog goud op freestyle en brons op de uithoudingsproef. Bij de meisjes junioren behaalde Janne Dewaele zilver op de overall competitie. Zij veroverde ook nog eens zilver voor de uithoudingsproef. Ook Joska Lauweryns stond twee maal op het podium: brons voor freestyle en brons voor de bijkomende proef triples.

Bij de senioren jongens presteerde Jens Ockerman heel knap. Hij behaalde een bronzen plak voor de freestyle en werd 5de in de overall competitie. In de bijkomende proef triples kaapte hij ook nog het goud weg. Bij de meisje senioren werd Jilka Lauweryns knap tweede voor haar freestyle. Ook andere Recrean skippers behaalden sterke resultaten maar wisten zich in het grote deelnemersveld jammer genoeg niet te selecteren. De vijf medaillewinnaars selecteerden zich wel allemaal voor het Belgisch Kampioenschap.

Op zondag was het de beurt aan de beloften, de 12-14 jarigen. Ook nu weer namen heel wat Recrean skippers deel. Bij de jongens wist Maxime Vermeeren een plaatsje op het podium te veroveren met brons voor de overall competitie, meteen ook een selectie voor het BK. Bij de meisjes was er een heel sterke prestatie van Eline Delcroix. Zij behaalde niet alleen zilver overall, zij behaalde ook twee maal zilver op de verschillende onderdelen. Ook Marthe Patteeuw en Silke Vervaeke presteerden heel sterk en wisten naast Eline ook een plaatsje in de top tien en dus een selectie voor het BK te behalen. Ook de andere Recrean skippers presteerden heel goed in een deelnemersveld van 73 skippers.

De eerste wedstrijd van het seizoen was dus al onmiddellijk een succes voor de Recrean skippers. Hopelijk een voorbode van opnieuw een schitterend seizoen.