Goud op Minimasters en beker voor beste club Provinciaal

Op zondag 21 mei vond de laatste wedstrijd van het rope skippingseizoen plaats te Zottegem. De mini’s (-11 jarigen) streden er voor de individuele titel van Provinciaal kampioen Oost- en West-Vlaanderen. Heel wat skippers en ook heel wat Recrean skippers waagden hun kans. Bij zo’n individuele wedstrijd wint de skipper die het best scoort op drie onderdelen: snelheid (30 sec. speed), uithouding (2 minuten speed) en freestyle. Bij de freestyle of de vrije oefening telt de moeilijkheidsgraad en de creativiteit van de oefening, fouten worden streng afgestraft. De wedstrijd wordt ingedeeld in drie leeftijdscategorieën en een afzonderlijke competitie voor jongens en meisjes.

Ruben Dubruel, de enige jongen bij de Recrean skippers, zette een supersterke prestatie neer. Hij werd Provinciaal Kampioen en liet zeven tegenstanders achter zich. Glunderend en superfier op zijn prestatie nam hij de gouden medaille in ontvangst.

Bij de meisjes waagden 19 Recrean skippers hun kans.

Drie Recrean skippers namen deel aan de categorie meisjes -9 jaar. Ze behaalden heel knappe prestaties, zo werd Louise Caryn 10de, Cato Chiers 14de en Ine Claus 15de op een totaal van 26 deelnemers.

Bij de meisjes -10 jaar werd Laure Petereyns knap 6de. Janke De Deken eindigde 9de. De drie andere Recrean skippers in deze categorie waren aan elkaar gewaagd. Laure Veyls werd 14de, Nena Vanalderwerelt werd 15de en Kato De Potter werd 16de ze eindigden allemaal in de eerste helft op een totaal van 32 deelnemers, een heel knappe prestatie van hen.

Bij de meisjes -11 jaar, de grootste categorie van de dag, streden 60 skippers voor de titel. Ook hier presteerden de Recrean skippers zeer sterk. Camille Declercq eindigde als beste Recrean skipper knap 8ste, Lauren Clement werd 10de  en Janne Van Oostende 12de . Milla Noterman werd 22ste, Tine Vanalderwierelt 24ste en Hélène Duynslaeger 25ste. Jannike De Smet werd 28ste, Silke Van Rysseghem 29ste en Alexandra Rogge 31ste. Amelia El Ayyada 42ste en Hayley Petereyns 54ste.

We zijn als club enorm fier op prestaties van onze mini’s. Voor sommige skippers was dit zelfs hun eerste individuele wedstrijd. We vinden het vooral belangrijk dat de skippers ervaring opdoen en vooral plezier beleven aan het rope skippen. 

Nu de Provinciale en Belgische Kampioenschappen achter de rug zijn, beginnen de geselecteerde skippers voor het EK in Portugal zich voor te bereiden. Op 8 juni is er een eetfestijn in de Qubus om de skippers voor het EK in Portugal te steunen. Iedereen is welkom!