Twee maal zilver en één maal brons op Belgisch Kampioenschap Rope Skipping voor teams

Dit weekend werd het Belgische Kampioenschap Rope skipping voor teams gesprongen in Bierbeek. 
De Recrean skippers selecteerden zich via de Provinciale Kampioenschappen met tien teams voor deze wedstrijd.  
Het Belgisch Kampioenschap was eveneens een selectie voor het WK bij de +15jarigen en voor het Youth World Championship bij de 12-14jarigen.
Het was dus een spannend en zenuwslopend weekend voor de skippers én hun supporters. 

Zaterdagmorgen was het de beurt aan de mixed teams 12 -14 jaar.
De twee Recrean teams met vooral jonge skippers sprongen een knappe wedstrijd.
Het team met Kobe Caryn, Jelle Desmet, Hanne Patteeuw, Bavo De Rijcke en Jara Ketsman eindigde op een zevende plaats, het team met Elias Lammens, Rune Maryns, Zoë Rogiers, Kato Varewyck en Mathis Naert werd achtste.
Voor de meeste van deze skippers was dit hun eerste Belgisch Kampioenschap bij de beloften. Het was voor hen dus zeker een goede ervaring om in team onder hoge stress te springen. 

In de namiddag was het de beurt aan +15 jarigen. Net zoals bij alle rope skipping kampioenschappen in België was het een wedstrijd van heel hoog niveau.
Het team met Jens Ockerman, Kasper Debruyn, Joska Lauweryns, Janne Dewaele en Joyce De Temmerman sprong een heel sterke wedstrijd en werd vice Belgisch Kampioen.
Zij mogen België vertegenwoordigen op het WK.
Het team met Matthias Hiele, Mathis Vermeersch, Marthe Patteeuw, Amber Verlinden en Gwendolyn Blancquaert , nog een vrij jong team in deze 15+ categorie, sprong een zeer knappe wedstrijd en eindigde  op een zesde plaats.
ij vielen net buiten de selectie voor het WK maar mogen België wel vertegenwoordigen op het Open Tournament in Zweden.

 

Op zondag was het de beurt aan de meisjes.
Na een super spannende wedstrijd bij de 12-14 jarigen  kon het team met Lise De Spiegelier, Julie De Visscher, Lobke Van Ommeslaeghe en Silke Vervaeke  het brons veroveren.
Dit resultaat leverde hen een ticket op voor het Youth World Championship in Zweden. 

Het team met Louise Declercq, Emma Sybout, Femke De Jonge, Hannelore Spileers en Eva Van Rysseghem sprong ook een heel goede wedstrijd en eindigden op een zevende plaats.

Voor de dameswedstrijd hadden zich vier teams van de Recrean skippers geselecteerd op een totaal van twintig deelnemende teams.
Het was opnieuw een wedstrijd van een heel hoog niveau waarbij elk foutje zwaar werd afgestraft. De scores van de eerste tien teams, waaronder vier teams van de Recrean skippers, lagen heel dicht bij elkaar.


Het team met Valerie Bastien, Shana De Jaegeher,  Jana en Jolien Janssens en Jilka Lauweryns pakte zilver en mag dus hun  titel van Wereldkampioen gaan verdedigen op het WK in Zweden.
Bij het team met Fiona De Jaegher, Jana Bracke, Feline De Preester, Marie Bodequin en Nele Martens was er ondanks een sterke wedstrijd toch heel wat ontgoocheling.
Zij eindigden op een mooie zesde plaats maar vielen hierdoor net buiten de selectie voor het WK.
Zij mogen wel samen met het team van Eline Delcroix, Hanna De Baets, Frauke Vervaeke, Sarah Degroote en Anaïté Vandenhole dat knap zevende werd de Belgische kleuren gaan verdedigen op het Open Tournament in Zweden.  
Het team van Tiffany Rogiers, Cassie De Vriese, Lite Decuyper, Manon Vermeersch en Emmy De Poortere eindigde op een tiende plaats, jammer genoeg net buiten de selectie voor het Open Tournament in Zweden.