Twee maal Vice Wereldkampioen

Onze skippers schitterden op het voorbije wereldkampioenschap rope skipping te Malmö. Bij de gemengde seniorenteams was het een super spannende strijd tussen Hong Kong, Zweden, Australië en twee Belgische teams. Het was een nek aan nek race waarbij elke fout werd afgestraft. Het gemengde team met  Joyce De Temmerman, Janne Dewaele, Joska Lauweryns, Kasper De Bruyn en Jens Ockerman werd vice wereldkampioen Overall, het goud was voor Australië en het brons voor Zweden. Zij werden ook nog wereldkampioen op het onderdeel single rope pair en double dutch team en vice wereldkampioen op double dutch pair.

Het team van Lobke Van Ommeslaeghe, Silke Vervaeke, Femke De Jong, Lise De Spiegleer en Julie de Visscher nam deel aan het junior wereldkampioenschap. Voor de meeste skippers was dit hun eerste internationale wedstrijd. Zij presteerden heel sterk en eindigden knap vijfde overall. Zij werden vice-wereldkampioen bij single rope team freestyle en behaalden brons op single rope pair freestyle.

Ons meisjes seniorenteam met Valerie Bastien, Shana De Jaegher, Jana Janssens, Jolien Janssens en Jilka Lauweryns stond in Malmö voor de uitdaging om hun wereldtitel die ze reeds twee maal na elkaar veroverden opnieuw te verdedigen. Het werd een heel spannende wedstrijd. Tot net voor de laatste oefening stonden het team nog op de eerste plaats. Bij de laatste oefening gingen ze even in de fout. Ze moesten uiteindelijk hun wereldtitel afstaan aan een ander Belgisch team. Het team  mag zich wel fier Vice Wereldkampioen Overall noemen! Ze behaalden ook nog medailles op onderdelen. Zo werden ze wereldkampioen op de single rope pair en single rope team freestyle en vice wereldkampioen op double dutch speed en double dutch pair freestyle. Dit meisjesteam sprong na zes mooie rope skipping jaren voor de laatste maal samen want Jolien en Valerie zetten een punt achter hun schitterende rope skippingcarrière. Het team mag met enorm veel fierheid terugblikken op een knap rope skippingtraject met heel veel mooie momenten.

Voor de individuele wedstrijd, de masters, werden vier van onze skippers geselecteerd. Silke Vervaeke nam deel aan het junior wereldkampioenschap masters en eindigde tiende op een deelnemersveld van 44 skippers. Ze greep met haar vrije oefening jammer genoeg net naast een podiumplaats en werd knap vierde. Femke De Jonge nam op het Junior wereldkampioenschap deel vaan de 30 sec speed.  Ze eindigde met 85 sprongen op een  22ste plaats op een een deelnemersveld van 50 skippers. Op het WK Masters nam Janne Dewaele  deel aan de 30 sec. speed en eindigde met een score van 96 sprongen achtste op een deelnemersveld van 63 deelnemers. Anaïté Vandenhole nam deel aan de 3 minuten speed. Met een score van 448 sprongen eindigde ze op een knappe 16de plaats op 62 deelnemers. Sterke prestaties van onze individuele skippers tijdens een wedstrijd waar heel wat wereldrecords werden gebroken.

Voor de start van de wereldkampioenschappen was er nog een internationale open wedstrijd waar ook twee van onze teams aan deelnamen. Beide teams presteerden heel sterk. Het meisjesteam met Eline Delcroix, Hannah De Baets, Sarah Degroote en Frauke Vervaeke behaalde brons overall. Ze behaalden ook medailles op de onderdelen: goud op de single rope pair en single rope team freestyle en zilver op double dutch team freestyle. Het team met Mathis Vermeersch, Amber Verlinden, Marthe Patteeuw, Matthias Hiele en Gwendolyn Blancquaert eindigde op een mooie vijfde plaats overall en  behaalden goud op het onderdeel single rope freestyle.