Schitterende resultaten op PK - A-Masters

Dit weekend werden de Individuele Provinciale Kampioenschappen (A-categorie) Rope skipping georganiseerd in Berlare. .

Zaterdag trokken de +15-jarigen naar Berlare om hun kans te wagen. Onze club pikte op deze eerste wedstrijd van het seizoen al onmiddellijk enkele podiumplaatsen in.

In de jongenscategorie zette Jens Ockerman een schitterende prestatie neer. Hij behaalde brons op freestyle en een vijfde plaats ‘over all’ wat neerkomt op een selectie voor het BK .

In de meisjescategorie streden 96 deelnemers voor een plaatsje voor het BK.

Janne Dewaele sprong een heel sterke wedstrijd en veroverde zilver ‘over all’ en brons op de uithoudingsproef. Jilka Lauweryns werd knap vijfde ‘over all’ en behaalde brons voor haar freestyle. Janne en Jilka selecteerden zich hierdoor voor het ‘over all’ Belgisch Kampioenschap.

Daarnaast wisten zich nog een aantal skippers te selecteren voor de onderdelen.  Joyce de Temmerman behaalde zilver voor het onderdeel 30 sec en mag dit nog eens opnieuw doen op het BK.  Anaité Vandehole selecteerde zich voor het BK met haar Bronzen medaille voor de 30 sec  en vierde plaats op de 3 min.  Shana De Jaegher haalde net niet de top tien Overall maar wist zich met haar vijfde plaats voor Freestyle  te selecteren.

Zondag was het de beurt aan de beloften (12-14jarigen). Ook hier schitterden de Recrean skippers zowel in de meisjes- als in de jongenscategorie.

Bij de meisjes mocht Julie De Visscher na een zeer knappe wedstrijd het zilver in ontvangst nemen voor de ‘over all’ competitie, Silke Vervaeke werd knap vijfde. Bij de jongens werd Kobe Caryn zevende, Jelle Desmet achtste en Bavo De Rycke negende. Deze twee meisjes en drie jongens mogen dus hun kans wagen voor het Belgisch Kampioenschap ‘over all’.

Daarnaast selecteerden Hannelore Spileers (Goud voor 30 sec ) Femke De Jonghe (Zilver voor 30 sec) en Eva Van Rysseghem (vijfde voor 30sec)  zich voor het Belgisch Kampioenschap voor het onderdeel 30 sec. speed.

Ook de andere Recrean skippers zetten mooie prestaties neer.