Schitterende prestaties van de Recrean skippers op de Double Dutch Contest in Antwerpen.

Op zaterdag 14 mei vond in de Arenbergschouwburg in Antwerpen de 10e editie van de Double Dutch Contest Belgium plaats. De DDCB is een internationale wedstrijd waarbij de combinatie van rope skipping en dans centraal staat. Elk jaar strijden de allerbeste teams uit de hele wereld tegen elkaar. Zo waren er dit jaar teams uit Frankrijk, Hongarije, Hong Kong en België. De teams uit de USA en Japan kregen omwille van de aanslagen jammer genoeg geen toestemming van hun ambassade om naar  België te komen.

De Double dutch wedstrijd, ook wel ‘Fusion’ genoemd bestaat uit twee proeven, een snelheidsproef en een vrije oefening. De Recrean skippers beoefenen de discipline ‘Fusion’ nog maar drie jaar maar twee teams van de Recrean skippers waagden hun kans tijdens deze internationale wedstrijd.

Het team Blazin met Elise Simoens, Lotte Vuye, Justine Buyle, Matthias Hiele en Caro Vermaerke selecteerde zich voor de finale van de snelheidsproef en behaalde een knappe 3de  plaats.

Het team ‘Blazin’ en het jongere team ‘Space Police’ met Laurien Vuye, Fleur Vanden Bossche, Gudrun Blancquaert, Luca De Coninck, Laurine Van Heule selecteerden zich beide voor de finale van de vrije oefening. Het team ‘Space Police’ behaalde een mooie 5de plaats en het team Blazin werd knap 6de. Freya Mehuys, de trainster van beide teams, nam ook deel aan deze wedstrijd met een team uit Gent en behaalde een knappe tweede plaats.