Provinciaal teamkampioenschap voor mini’s en B-teams beloften en senioren, Double Dutch Contest Gent

Onze skippers hadden een druk weekend achter de rug. Op zaterdag 22 april mochten de mini’s en de B-teams van de beloften hun teamwedstrijd springen, de Fusion teams hadden Double Dutch Contest op zondag was het de beurt aan de teams van de senioren.

Voor de mini’s was het voor de meeste skippers een eerste ervaring met een double dutch wedstrijd. Doordat vooral de individuele wedstrijden snel op elkaar volgen, werd er niet zoveel tijd besteed aan de voorbereiding voor deze wedstrijd. Onze club ziet deze wedstrijd vooral als een voorbereiding voor de skippers die volgend jaar de stap zetten naar de beloften (12-14jarigen) waar de teamwedstrijden en dus de double dutch oefeningen een belangrijke plaats innemen. De teams hadden er vooral plezier in en dat is het voornaamste. Het team Janke ( Janke De Deken, Laure Petereyns en Milla Noterman) werd 16de, het team Amelia (Amelia El Ayyadi, Hayley Petereyns en Jannike De Smet) werd 21ste, het team Camille (Camille Declercq, Nena Vanalderwerelt en Ruben Dubruel) 22ste, het team Alexandra (Alexandra Rogge, Janne Van Oostende en Hélène Van Duynslaeger) en het team Kato (Kato De Potter, Tine Vanalderwierelt, Laure Vijls en Lauren Clement) werd 28ste.

Bij de beloften sprongen beide teams een goede wedstrijd. Het team Maité (Maité Broekaert, Marie Heyse, Laure Claus en Ibe Allegaert) werd 12de en het team Camille (Camille Ghijselyns, yana Foucart, Lotte Cardon en Ilke Severs) werd 16de.

Op zondag 23 april was het de beurt aan de senioren. De beide mixed teams sprongen een goede wedstrijd en waren aan elkaar gewaagd. Het team Bente (Bente Maryns, Sharon Speleers, Camille De Smet, Maya Willems en Fien De Decker) eindigde 2de met één puntje voorsprong op het team Bavo (Bavo De Rycke, Mathis Naert, Phaedra Dujardin, Delphine Vancaeneghem en Nele De Lie) dat 3de eindigde.

Ook onze Fusion skippers sprongen dit weekend hun wedstrijd in ‘De Vooruit’  in Gent. De skippers brachten hun oefeningen voor een enthousiast publiek. Beide teams deden het schitterend! Het team Tuff – E-Nuff met Elise Simoens, Gwendolyn Blancquaert, Caro Vermaerke, Laurien Vuye en Laurine van Heule, werd 10de, het team Au Gold met Matthias Hiele, Lotte Vuye, Justine Buyle, Fleur Vanden Bossche en Luca Deconinck  behaalde een mooie 13de plaats.