Meisjesteam Wereldkampioen

Het meisjesteam van de Recrean skippers werd wereldkampioen rope skipping in Shanghai! Het was een superspannende wedstrijd waarbij elke oefening doorslaggevend was. Het team van de Recrean skippers met Jana Janssens, Janne Dewaele, Joyce De Temmerman en Laurena Van Leeuwen presteerde op bijna alle onderdelen heel sterk en zo konden ze het goud veroveren. Zweden behaalde zilver en Hongarije kon het brons wegkapen. 

Heel veel emotie en vreugde alom bij de Recrean skippers! We zijn enorm fier op deze prestatie! 

Ook de andere skippers presteerden al heel sterk in Shanghai!

Het Open team met Jens Ockerman, Kasper De Bruyn, Lode D’Hollander, Jilka Lauweryns en Shana de Jaegher sprongen bij de start van dit weekend hun wereldkampioenschap. Het was een héél spannende strijd waarbij de concurrentie heel dicht bij elkaar zat en waarbij elk foutje onmiddellijk zwaar werd afgestraft. Door één oefening met jammer genoeg een foutje te veel behaalden ze een knappe 5deplaats. Daarnaast behaalde dit team brons op het onderdeel double dutch speed en zilver op de teamoefening single rope. Het goud in deze categorie was door Australië, Hong Kong werd tweede en het brons was voor een Belgisch team uit Zele. We zijn enorm fier op deze prestatie van onze skippers.

Ook onze jongste skippers presteerden héél sterk. Het team met Kobe Caryn, Jelle Desmet, Zoë Dhondt, Elias Lammens en Julie De Visschereindigde 6deop het wereldkampioenschap voor beloften (12-14 jaar) . Ze eindigden als eerste Belgische team in deze wedstrijd! Bij de voorbereiding hadden ze met pech af te rekenen toen één van de skippers twee dagen voor de wedstrijd zich kwetste en daardoor niet meer kon deelnemen. Héél jammer voor deze skipper maar ook héél moeilijk en stressvol voor de teamleden. Ondanks deze moeilijke omstandigheden sprongen deze skippers een schitterende wedstrijd. Het is echt een knalprestatie voor deze jonge skippers. 

Eerder deze week behaalde het team van Matthias Hiele, Hanna De Baets, Eline Delcroix, Jana Bracke en Joska Lauweryns een bronzen medaille op het Open Tournament. Daarbij behaalden ze  ook nog twee zilveren medailles op de beide freestyles in single rope en goud op de freestyle double dutch.  Een zéér knappe wedstrijd. Dit team legde al meteen de lat hoog voor alle andere Recrean skippers.

Ook individueel werd er sterk gepresteerd. Tijdens het Open Tournament werd Matthias Hiele overall knap zesde en Jens Ockerman behaalde brons op zijn freestyle. Ook Jana Bracke sprong een supersnelle speedwedstrijd.

Er komen nog twee heel spannende dagen aan voor de skippers en hun supporters. Morgen wordt het individueel wereldkampioenschap gesprongen en zien we Janne Dewaele, Laurena Van Leeuwen, Shana De Jaegher en Lode D’hollander aan het werk. Dinsdag tenslotte mag het demoteam van de Recrean skippers België vertegenwoordigen op de World Cup. 

Wie hen aan het werk wil zien kan dinsdag om 10u de wedstrijd volgen op: http://tv.jsports.cn/live.php?id=10949(alleen te volgen via Mac en via windows Edge)