Enthousiaste recrean skippers op eerste recreacup

Tijdens het weekend van 26 en 27 november namen de skippers van Recrea+ samen met enkele skippers uit Ronse deel aan de eerste Recreacup in Nevele. Tijdens zo’n Recreacup staat plezier beleven centraal. Heel wat enthousiaste skippers van de club namen deel.
In de voormiddag konden de skippers brevetten behalen en zo buttons verzamelen. In de namiddag werd de Recreacup gehouden. Deze cup bestaat uit acht proeven waarbij elke skipper individueel in een bepaalde tijd zoveel mogelijk dezelfde trick na elkaar moet uitvoeren. Van deze acht proeven zijn er zes vooraf gekend en worden twee nieuwe tricks ter plaatse aan de deelnemers getoond. Dit maakt de recreacup ook zo verrassend en spannend.

Op zaterdag waren de mini’s aan de beurt. De volgende skippers uit Oudenaarde en Ronse namen deel: Geraldine De Medts, Lien De Clippele, Yantien Van Herpe, Dieuwke Debruyne, Marit Noens, Hanne Castelein en Julie Contreras. Dat deze recreacup een succes is bij de recreatieve skippers wordt aangetoond door het grote aantal deelnemers. Bij de mini’s 1 namen er 31 skippers deel, bij de mini’s 2 waagden zelfs 75 skippers hun kans.

Op zondag was het de beurt aan de beloften en de junioren. Bij de beloften namen in totaal 144 skippers deel. De volgende skippers uit Oudenaarde en Ronse namen deel: Noortje Cnudde, Indra Bil, Kore Depyper, Maude Martens, Lotte Lemaitre en Fran De Meyer, Lie Steenkistee, Estella Peleman, Febe Van Hauwermeiren en Asma Daou. De skippers beleefden heel veel plezier aan de wedstrijd. Vooral de verrassingsproef was telkens een leuke uitdaging. Noortje Cnudde werd zelfs winnaar van één van de proeven!

Jarne Hiele was de enige junior van de Recrean skippers die deelnam en niet zonder resultaat! Jarne mocht zich de beste skipper noemen van twee van de acht proeven op een totaal van de 55 deelnemers.

Proficiat aan alle skippers!