Eerste tickets voor het WK zijn binnen

Afgelopen weekend vond het Belgisch Kampioenschap voor Masters plaats.  Onze skippers brachten medailles en tickets voor het WK mee naar huis.

In de voormiddag waren de Beloften, de 12- 14jarigen, aan de beurt. Silke Vervaeke legde de lat meteen hoog. Ze sprong een zéér sterke wedstrijd en behaalde zilver overall. Zij mag België vertegenwoordigen op het World junior championship  in Zweden. Julie De Visscher eindigde op een mooie 14de plaats van de 20 geselecteerde skippers.  Ook de jongens presteerden knap!  Zo werd Kobe Caryn 10de, Jelle Desmet 11de en Bavo De Rijcke 12de.

Op de afzonderlijke snelheidsproef behaalde Femke De Jonge knap een gedeelde zilveren medaille. Een skip off in maart zal bepalen of zij ook naar Zweden mag. Hannelore Spilleers werd samen met Silke Vervaeke vierde, de vijfde plaats was voor Eva Van Rijsseghem en Julie De Visscher werd knap zesde. De drie jongens eindigden op een gedeelde 5de plaats.  Bij de freestyle veroverde Silke de gouden medaille. Jelle werd 9de en Kobe 10de .  Op de uithoudingsproef eindigde Julie op een 7de plaats, Kobe 6de, Bavo 8ste en Jelle 9de. De jonge generatie zette dus mooie prestaties neer!

In de namiddag was het de beurt aan de +15 jarigen. Bij de meisjes werd Janne Dewaele 8ste overall, Jilka Lauweryns werd 10de en Shana De Jaegher 11de. Bij de jongens eindigde Jens Ockerman net als Janne op een 8ste plaats overall.

Bij de deelproeven konden de Recrean skippers wel medailles én selecties voor het WK veroveren. Op de snelheidsproef kon Janne Dewaele het zilver bemachtigen, goed voor een selectie voor het WK. Anaïté Vandenhole werd knap 4de en voor haar bepaalt ook een skip off in maart of zij voor dit onderdeel naar het WK kan.  Joyce De Temmerman eindigde 5de en ook Shana De Jaegher eindigde in de top tien met een 7de plaats. Op de uithoudingsproef presteerde Anaïté Vandenhole zeer sterk. Ze behaalde zilver én een selectie voor het WK.  Janne Dewaele werd 5de voor deze proef. Bij de freestyle eindigde Jens op een sterke 5de plaats, Jilka werd 9de.

Na deze individuele wedstrijd gaat alle aandacht nu naar de teamwedstrijden in februari en maart waar eveneens tickets voor het WK te verdienen zijn.