Eerste Tickets voor EK zijn binnen

Vorige zondag 16 november 2014 nam een afvaardiging van de Recrean skippers deel aan de  Belgische Masterkampioenschappen in Oostende.  Doel van deze wedstrijd was een plaatsje bemachtigen voor het Europees Kampioenschap Rope Skipping komende zomer in Duitsland.

Bij de beloften (12-14j)  meisjes werd Eline Delcroix oververdiend Belgisch kampioen.  Eline behoorde in alle diciplines bij de top wat resulteerde in een gouden medaille overall. Ook Marthe Patteeuw sprong een regelmatige wedstrijd en werd schitterend derde. Hierdoor zijn beide meisjes geselecteerd voor het Europees kampioenschap.  In dezelfde categorie werd Silke Vervaeke verdienstelijk achtste.

Bij de beloften jongens behaalde Maxime Vermeeren een mooie dertiende plaats.

In de namiddag sprongen de 15+ skippers hun wedstrijd. Ook hier waren de Recrean skippers succesvol. Janne Dewaele behaalde een Zilveren medaille overall bij de meisjes 15+ en verzekerde zich hiermee ook van een EK-ticket voor Duitsland.

Bij de jongens 15 + waren er verdienstelijke plaatsen voor Jens Ockerman (6de) en Matthias Hiele (17de).

In de deelcompetities werd Jilka Lauwerijns  2de met haar freestyle en is aldus ook geselecteerd voor het EK in Duitsland.