Dubbel Europees Kampioen, Europees Record DD Speed en Goud op Open Tournament in Graz-2019

Onze Skippers deden het schitterend op het Europees Kampioenschap in Graz, Oostenrijk.

Op Vrijdag nam het team met Mathias Hiele, Eline Delcroix, Joska Lauweryns en Lara Desmet deel aan het Open European Tournament. Na een spannende wedstrijd waarin ze super presteerden mochten ze het goud in ontvangst nemen.

Op zaterdag werd het Europees Kampioenschap voor 15+ gesprongen. Er kon een Europese titel behaald worden in twee categorieën, in beide categorieën werden de Recrean skippers Europees kampioen.

In de voormiddag zette het open team met Jilka Lauweryns, Jens Ockerman, Shana De Jaegher, Kasper De Bruyn en Lode D’ Hollander een prachtprestatie neer! Ze namen een vliegende start met een nieuw Europees record In de speed double dutch. Het team sprong een supersterke wedstrijd met weinig fouten. Het was een spannende eindstrijd en het team mocht de gouden medaille in ontvangst nemen.

In de namiddag was het de beurt aan het meisjesteam met Janne Dewaele, Laurena Van Leeuwen, Jana Janssens en Joyce De Temmerman. Zij verdedigden als wereldkampioen (2018) hun Europese titel van twee jaar geleden. Zij namen een iets mindere start en bouwden wat achterstand op bij de double dutch speed. Ze lieten het echter niet aan hun hart komen en sprongen beheerst hun freestyle-oefeningen van zeer hoog niveau met heel weinig fouten. In deze spannende wedstrijd wisten zo opnieuw de Europese titel te veroveren.

Twee Europese titels op één kampioenschap, dat hebben we nog nooit behaald. Met de prestatie tijdens het Open kampioenschap brengt dit een totaal van 3 x goud. Het vierde team van de Recrean skippers, het team met Fiona De Jaegher, Feline De Preester, Hanna De Baets, Julie De Visscher en Louise De Clercq behaalde in de meisjescategorie een knappe 10de plaats.

Op zondag knalden de Recrean skippers opnieuw tijdens de individuele wedstrijd. Vier Recrean skippers namen deel aan deze wedstrijd en alle vier eindigden ze in de top 4. Ook een ongelooflijke prestatie! Jana Brackebrak haar persoonlijk record op de single rope speed en veroverde het goud. Janne sprong in dezelfde wedstrijd voor het eerst 100 sprongen in 30 seconden en behaalde brons op een totaal van 37 skippers. Jens Ockerman nam alleen deel aan de freestylewedstrijd en behaalde brons op een totaal van 23 skippers, de Europese top.  Janne Dewaele en Laurena Van Leeuwen streden voor de titel van individueel Europees Kampioen over all, een strijd tussen 30 Europese top rope skipsters. Janne Dewaele behaalde brons en Laurena Van Leeuwen werd knap  4de.

Naast de over-all medailles van de teams, werden er ook medailles behaald op wedstrijdonderdelen:

Team met Mathias Hiele, Eline Delcroix, Joska Lauweryns en Lara Desmet (Open Tournament)

Over all: goud

SR speed: zilver

DD speed: goud

SR4: goud

DD3: brons

DD4: zilver

Team met Jilka Lauweryns, Jens Ockerman, Shana De Jaegher, Kasper De Bruyn en Lode D’ Hollander (Europees Kampioenschap)

Over all: goud (Europees Kampioen)

DDspeed: goud

SR2: goud

SR4: zilver

DD3: brons

Team met Janne Dewaele, Laurena Van Leeuwen, Jana Janssens en Joyce De Temmerman (Europees Kampioenschap)

SR speed: brons