Drie maal goud en twee maal brons voor onze Mini's op de Provinciale Minimasters

Op zondag 10 mei werden de provinciale minimasters georganiseerd te Lede. Dit is een individuele wedstrijd voor skippers jonger dan 11 jaar. De wedstrijd bestaat uit een snelheidsproef, een uithoudingsproef en een vrije oefening. Vooral de veelzijdigheid van de skippers wordt dus op de proef gesteld.
Om alle kinderen een eerlijke kans te geven, wordt de wedstrijd opgesplitst per leeftijdsniveau. Er is ook telkens een afzonderlijke categorie voor jongens en meisjes. In totaal hebben 19 Recrean skippers deelgenomen aan deze wedstrijd.

In de jongenscategorieën werden alle gouden medailles weggekaapt door de Recrean skippers. In de categorie -9 jaar pakte Ruben Dubruel de gouden medaille. In de categorie -10 jaar was het goud voor Gerben Blancquaert. Bij de jongens -11 jaar behaalde Kobe Caryn goud en Jelle Desmet brons. In deze categorie werd Elias Lammens knap 7de. 

Ook de meisjes wisten medailles te veroveren. Bij de meisjescategorie -11 jaar werd Lokke Martien knap derde. Zij mocht dus de bronzen medaille mee naar huis nemen. Ook de andere meisjes van de Recrean skippers deden het zeer goed in een toch wel zeer groot deelnemersveld.

Bij de meisjes -9 jaar werd Alexandra Rogge 10de en Nena Vanalderwerelt 17de. Bij de -10 jarigen werd Zoë Dhondt 7de, Femke Vandenbussche 13de, Joesra Lauweryns 24ste, Yana Boelaert 26ste, Tara Vanalderwerelt 45ste, Ibe Allegaert 48ste en Yana Foucart 50ste. In de categorie meisjes -11 jaar werd Julie De Visscher 16de, Hanne Patteeuw 17de, Jasmijn De Poortere 28ste en Elisah Speleers 49ste.

Met deze schitterende resultaten van de jongste Recrean skippers is de toekomst van de club verzekerd!