Brons en selecties voor het E.K. in Portugal

Zaterdag 18 februari werd het Belgisch Teamkampioenschap rope skipping  voor beloften (12-14jarigen) gesprongen in Dendermonde. Drie teams konden zich via het Provinciaal Kampioenschap van 12 februari selecteren voor deze wedstrijd.

Het Belgisch Kampioenschap was een zeer spannende wedstrijd met teams die aan elkaar gewaagd waren. Doordat alleen de eerste vijf teams per categorie een ticket konden bemachtigen voor E.K. in Portugal deze zomer, was de spanning om te snijden.

Het meisjesteam met Lise De Spiegeleer, Julie De Visscher, Emma Sybout en Louise Declercq sprongen een schitterende wedstrijd en behaalden een bronzen medaille.

In de gemengde categorie namen twee teams van de Recrean skippers deel. Het team van Jelle Desmet, Zoë Dhondt, Rune Maryns en Elias Lammens eindigde op een knappe vierde plaats, jammer genoeg net naast het podium maar wel voldoende voor een ticket voor het Europees Kampioenschap.

Het team van Kobe Caryn, Zoë Rogiers, Kato Varewyck, Gerben Blancquaert en Hanne Patteeuw eindigde op de zevende plaats.