15+

Competitie 15+

Meisjesteam Wereldkampioen

Het meisjesteam van de Recrean skippers werd wereldkampioen rope skipping in Shanghai! Het was een superspannende wedstrijd waarbij elke oefening doorslaggevend was. Het team van de Recrean skippers met Jana Janssens, Janne Dewaele, Joyce De Temmerman en Laurena Van Leeuwen presteerde op bijna alle onderdelen heel sterk en zo konden ze het goud veroveren. Zweden behaalde zilver en Hongarije kon het brons wegkapen. 

Heel veel emotie en vreugde alom bij de Recrean skippers! We zijn enorm fier op deze prestatie! 

Ook de andere skippers presteerden al heel sterk in Shanghai!

WK SHANGHAI

Maandag 23 juli vertrekken 19 skippers en 2 coaches richting Shanghai, China voor het Wereldkampioenschap rope skipping.

Wil jij onze skippers graag aan het werk zien? Dit kan! 
Er is een livestream beschikbaar via volgende link: 
http://tv.jsports.cn/live.php?id=10949
Ook de scores kunnen live gevolgd worden via volgende link: 
http://www.wejump.net/

Opgelet! Er is een uurverschil van 6 uren tussen België en Shanghai, China. 

Op de volgende pagina is er een overzicht van wie wanneer zal springen.

DEMO A BELGISCH KAMPIOEN - BESTE CLUB VAN HET LAND

De Belgische titel is binnen! Demo A werd BELGISCH KAMPIOEN na een superspannende wedstrijd waarin de lat heel hoog lag. Hierdoor konden ze zich selecteren voor het WK in Shanghai deze zomer. Daarnaast behaalden ze een 3de plaats bij de lekenjury. De cheerleaders van demo B werden knap 10de.

Ook de Sportieve Cup werd vandaag uitgereikt. Deze prijs ging naar de club die doorheen het volledige seizoen de meeste punten behaalde op alle wedstrijden. Onze club won zo...wel de Provinciale als de Belgische Sportieve Cup. Dit was natuurlijk niet mogelijk zonder alle skippers, coaches en supporters! Bedankt!

BK Teams - Drie keer Belgisch Kampioen

 Het BK zit erop. We kunnen als club terugblikken op een zeer geslaagd wedstrijdweekend. Na 3 van de 4 provinciale titels behaalde onze club nu ook 3 van de 4 Belgische titels!

Daarnaast behaalden 6 van de 9 deelnemende teams een plaats in de top 10. Proficiat aan alle skippers!

Ook bedankt aan alle coaches en supporters!

PK A-stroom 15+ 17/3/2018

Maar liefst 6 van de 10 deelnemende teams behaalden een plaats in de top tien op het provinciaal kampioenschap 15+ en selecteerden zich zo voor het BK.

Daarnaast werden zowel Recrean Kasper (Kasper, Jens, Lode, Jilka en Shana) als Recrean Janne (Janne, Laurena, Jana en Joyce) PROVINCIAAL KAMPIOEN! Proficiat skippers!

Jullie deden het allemaal schitterend!

Ook aan de coaches: bedankt dat jullie altijd klaar staan voor de skippers!

Een overzicht van de resultaten vinden jullie bij lees verder

PK B-stroom teams 15+

Op 3 maart  vond het provinciaal kampioenschap 15+ B-stroom plaats in Roeselare.

Team Yara Vanden Haesevelde, Kiani Mersseman, Leonie Heijse, Delphine Vancaeneghem en Sharon Speleers behaalde een knappe 12de plaats op een totaal van 19 deelnemende teams.

Team Camille de Smet, Bente Maryns, Febe Van Damme, Fien De Decker en Nele De Lie behaalde een 15de plaats, ondanks dat een teamlid vanochtend ziek werd.

Proficiat skippers!

Paaseitjesactie

Dit jaar organiseert onze club opnieuw een verkoop van paaseitjes

Zoals dit in het verleden het geval was hopen we dat er ook nu heel veel skippers langsgaan bij ooms, tantes, oma’s, opa’s, buren, vrienden, supporters, … om hen te overtuigen om paaseitjes te kopen en hiermee onze club te steunen.

Hoe gaan we te werk :

Recrean skippers brengen twee BELGISCHE titels en massa’s medailles mee naar huis.

fgelopen weekend werd het Belgisch Individueel Kampioenschap rope skipping gesprongen in Zwijnaarde. Maar liefst 16 Recrean skippers selecteerden zich via het Oost- en West-Vlaamse Kampioenschap voor deze wedstrijd. Tijdens zo’n individueel kampioenschap worden 3 onderdelen gesprongen: een snelheidsproef 30 seconden speed, een uithoudingsproef 3 minuten speed en een vrije oefening op muziek. Het was echt een topweekend voor de Recrean skippers.

Van de vier titels die er dit weekend op het Belgische Kampioenschap te verdelen waren, werden er twee behaald door de Recrean skippers.

In de voormiddag werd gestreden voor de Belgische titel bij de 12-14-jarigen. In de jongenscategorie  werd Kobe Caryn na een schitterende wedstrijd BELGISCHE KAMPIOEN.

Kobe scoorde ook op alle onderdelen heel sterk. Hij behaalde goud op de vrije oefening en zilver op zowel de uithoudingsproef als de snelheidsproef. Jelle Desmet werd Knap 4de en behaalde zilver op de vrije oefening. Elias Lammens werd na een sterke wedstrijd vijfde en kaapte brons weg in de uithoudingsproef. Gerben Blancquaert behaalde een mooie 12de plaats.

In de meisjescategorie veroverde Julie De Visscher na een zeer sterke wedstrijd het BRONS, ze behaalde ook nog goud op de uithoudingsproef en brons op de snelheidsroef. Zoë Dhondt eindigde op een knappe zevende plaats.

In de namiddag was het de beurt aan de oudere skippers.  Het was een spannende wedstrijd tussen de Belgische top van het rope skippen, waarbij elk foutje onmiddellijk zwaar werd afgestraft. De spanning was om te snijden!

Bij de meisje werd Janne Dewaele op een schitterende wijze BELGISCH KAMPIOEN, Laurena Van Leeuwen sprong ook een heel sterke wedstrijd en kon het BRONS bemachtigen.

Twee skippers op het podium van een Belgische Kampioenschap is toch echt heel sterk. Sterker nog was de prestatie in de vrije oefening, daar was het volledige podium voor de Recrean skippers: Laurena Van Leeuwen behaalde goud, Janne Dewaele zilver en Shana De Jaegher brons. Shana behaalde daardoor ook een vijfde plaats overall.

Bij de snelheidsproef veroverde Jana Bracke het brons en Janne Dewaele pakte ook nog brons in de uithoudingsproef. Ook de andere meisjes van de Recrean skippers behaalden mooie resultaten.

Bij de mannen was er geen podiumplaats voor de Recrean skippers, maar de drie deelnemende Recrean skippers behaalden wel een plaats in de Belgische top 10: Lode D’hollander werd 6de, Matthias Hiele 7de en Jens Ockerman 9de.

We zijn als club enorm fier op deze prachtprestaties! We zijn ook fier op het puike werk van de toptrainers en topcoaches. Proficiat aan iedereen!

Recrean skippers domineren op Provinciale kampioenschappen! Veel medailles en Belgisch record beloften voor Recrean skippers

De Recrean skippers domineerden dit weekend de Provinciale kampioenschappen! Maar liefst drie van de vier Provinciale titels werden door de Recrean skippers bemachtigd!

Op zaterdag waren de 15+ skippers aan de beurt. Laurena Van Leeuwen kroonde zich tot Provinciaal Kampioen en Janne Dewaele  tot Vice Provinciaal Kampioen. De tien beste skippers op dit kampioenschap kregen een ticket voor het Belgisch Kampioenschap op zondag 26 november te Zwijnaarde. Maar liefst zes Recrean kippers selecteerden zich overall voor het Belgisch Kampioenschap bij de vrouwen en nog drie andere skippers selecteerden zich voor het BK op onderdelen zoals snelheid, uithouding of freestyle. Vooral bij het onderdeel freestyle was de dominantie van de Recrean skippers opmerkelijk, ze palmden het volledige podium in. Bij de jongens konden drie skippers zich selecteren voor het BK. Lode D’Hollander behaalde brons op de freestyle.

Op zondag was het de beurt aan de beloften (12-14jarigen) en zij deden zeker niet onder voor de prestaties van de oudere skippers, in tegendeel. De twee provinciale titels bij de beloften waren voor de Recrean skippers. Julie De Visscher behaalde op elk onderdeel goud en werd dus een verdiende Provinciaal Kampioen. Zij kon het Belgisch record speed bij de beloften, een record dat al zes jaar stand hield, op haar naam zetten. Het nieuwe record is nu 94 sprongen op de rechtervoet in 30 seconden. Kobe Caryn behaalde op de drie onderdelen zilver en werd terecht Provinciaal kampioen bij de jongens, Jelle Desmet werd knap Vice Provinciaal kampioen. Daarnaast selecteerden zich nog twee jongens zich voor het BK.

 

Knappe prestaties voor Recrean skippers tijdens de B- op C-masters Zilver en Brons voor Recrean skippers op C- en B masters

Dit weekend hadden de masters rope skipping voor  B- en C-skippers plaats. Een masterwedstrijd is een individuele wedstrijd met drie onderdelen: een snelheidsproef, een uithoudingsproef en een vaardigheidsproef. Tijdens de vaardigheidsproef moet een vrije oefening op muziek uitgevoerd worden. Ondanks een heel groot deelnemersveld, behaalden de Recrean skippers mooie resultaten!

 

 

Pagina's