Wedstrijden Mini's Double Dutch en Minimasters

Minimasters Evergem

Op 07/05/2016 schitterden de Recrean Skippers op de minimasters in Evergem.

De mini’s van de Recrean Skippers hebben weer mooie resultaten behaald op de minimasters in Evergem. We brachten terug een paar medailles mee naar huis! Gerben Blancquaert kaapte de gouden medaille weg in de categorie jongens 11 jaar. Zoë Dhondt behaalde op 66 deelnemers de bronzen medaille in de categorie meisjes 11 jaar. Verder in deze categorie veroverden Femke Vandenbussche en Luna Lambrecht een plaatsje in de top 10. Luna werd 7ste en Femke 10de. Verder behaalde Maité Broeckaert de 27ste plaats, Tara Vanalderwerelt werd 29ste en Yana Boelaert behaalde de 31ste plaats. Marie Heyse werd 38st en Joesra Lauweryns was die dag ziek en behaalde nog een mooie 40ste plaats. Ibe Allegaert werd 43ste, Laure Claus 50ste, Merel Ryckebosch 52ste en Yana Foucart 59ste. In de categorie 10 jaar werd Alexandra Rogge derde. Camille Declercq greep net naast het podium en werd 4de. Lauren Clement behaalde een knappe 6de plaats. Janne Van Oostende werd 17de. De 25ste plaats was voor  Jannike De Smet en Amelia El Ayyadi werd 28ste. Hélène Van Duynslaeger werd 30ste , Milla Noterman 31ste en Hayley Peteryns 35ste. In de categorie 9 jaar deden er 6 mini’s mee. Kato De Potter won de bronzen medaille in deze categorie. Janke De Deken werd knap 7de . Nena Vanalderwerelt behaalde nog net een plaatsje in de top 10. Zij werd 9de. Laure Vijls behaalde de 19e plaats. Laure Peteryns werd 20ste en Kiara Den Haerynck werd 29ste. Het was een vermoeiende dag maar de skippers en coaches gingen trots en tevreden naar huis.

Double Dutch Mini's Deinze

Zaterdag 30 april gaven de mini's het beste van zichzelf op de double dutch wedstrijd in Deinze. De coachen namen met 15 skippers deel aan de wedstrijd. De opgelegde oefening stond eerst op het programma. Deze oefening verliep bij alle teams vrij goed. Daarna was de speedproef aan de beurt. De zenuwen speelden bij veel teams wat parten. Er slopen hier toch wel wat foutjes in waardoor een paar teams toch wat punten hebben laten liggen. De mini's toonden met veel plezier hun freestyle op muziek aan het publiek en de jury. Het belangrijkste is dat ze plezier beleven en dat hebben ze zeker gedaan. Het team van Yana, Joesra en Tara werd mede door een foutloze freestyle 11e. Het team van Zoë, Ibe en Alexandra behaalde een mooie 18e plaats. De 28e plaats was voor het team van Luna, Nena en Femke. Gerben, Camille en Marie werden 29e. De 31e plaats was voor Maité, Yana en Laure. Van deze 15 mini's waren er 4 mini's bij die nog nooit hadden deelgenomen aan een double dutch wedstrijd. Chapeau! We hebben niet veel kunnen trainen voor double dutch maar alle coachen zijn toch wel blij met het resultaat! Het deed deugd om te zien hoe de mini's supporteren voor elkaar.