Twee maal zilver en één maal brons voor Recrean skippers

Zaterdag werd het Provinciaal B-kampioenschap rope skipping Oost- en West-Vlaanderen in Nazareth gesprongen.

Drie teams van de Recrean skippers namen deel aan deze wedstrijd en alle drie de teams behaalden een podiumplaats. We zagen dus na de prijsuitreiking niets anders dan glunderende gezichten bij de skippers, de trainers en natuurlijk ook de supporters.

In de voormiddag werd de wedstrijd voor 12-14jarigen gesprongen. Het mixed team met Bente Maryns, Fien De Decker, Elisah Speleers, Jasmijn De Poortere en Camille Ghijselyns eindigde op een knappe tweede plaats. Een schitterend resultaat voor dit team dat door een kwetsuur van Bente bijna niet kon deelnemen. Gelukkig was Bente net op tijd hersteld en konden ze de zilveren plak mee naar huis nemen. Bij de meisjesteams sprong het team van Aukelien Plets, Camille De Smet, Zita Van den Haute, Yara Vanden Haesevelde en Kiani Mersseman een heel sterke wedstrijd. Zij eindigden op een knappe derde plaats en mochten het brons in ontvangst nemen.

In de namiddag was het de beurt aan de skippers van 15 jaar en ouder.

Het team begon zeer sterk aan de wedstrijd in de speedonderdelen, met een dik teamrecord voor double dutch speed. Ook tijdens de freestyles werd goed gescoord en werd het verschil met de andere teams gemaakt door hun sterke oefeningen en door weinig fouten te maken. De wedstrijd werd afgesloten met een foutloze double dutch oefening, waardoor de spanning voor de prijsuitreiking hoog opliep. Na een spannende wedstrijd met een deelnemersveld van 17 teams, veroverde het team van Nele De Lie, Fleur De Vriese, Delphine Vancaeneghem en Phaedra Dujardin het zilver.

Drie medailleplaatsen op drie teams, een beter resultaat kunnen we ons als club niet voorstellen. We zijn dan ook héél fier op de skippers en de trainers.