Topprestaties van Recrean skippers op Europees Kampioenschap te Portugal! Meisjesteams Recrean skippers Europees Kampioen. Massa's Medailles voor onze skippers.

Onze skippers  trokken begin deze week met 29 skippers en twee begeleiders richting Braga Portugal voor het Europees Kampioenschap Rope Skipping.

Op woensdag vond het Europees Open tornooi en het Europees Jeugdkampioenschap plaats. Het team met Mathias Hiele, Anaïté Vandenhole, Frauke Vervaeke en Hannah De Baets en Joska Lauweryns behaalden overall een ZILVEREN medaille in de Open wedstrijd en kaapten ook nog een gouden, twee zilveren en een bronzen deelmedaille weg.

Tijdens het Europees jeugdkampioenschap, 12-14 jarigen, veroverde het meisjesteam met Louise Declercq, Emma Sybout, Lise De Spiegeleer en Julie De Visscher het GOUD overall. Ze behaalden ook nog twee maal zilver en één maal brons op wedstrijdonderdelen. Het gemengd team met Jelle Desmet, Zoë Dhondt, Elias Lammens, Rune Maryns en Kobe Caryn sprong een sterke wedstrijd maar moest overall vrede nemen met een vierde plaats. Zij behaalden wel één maal zilver en twee maal brons op wedstrijdonderdelen.

Op donderdag had het Europees Kampioenschap voor teams plaats. Drie teams van de Recrean skippers selecteerden zich voor deze wedstrijd. Het werd een topdag voor onze club! In de mixed categorie veroverden Jens Ockerman, Kasper De Bruyn, Shana De Jaegher, Lode D’Hollander en Jilka Lauweryns het BRONS overall! Daarnaast behaalden ze ook drie maal zilver en één maal brons op wedstrijdonderdelen.

In de meisjescategorie mag het team met Janne Dewaele, Joyce De Temmerman, Laurena Van Leeuwen, Jana Janssens en Jolien Janssens zich EUROPEES KAMPIOEN noemen. Ze kaapten eveneens twee gouden, een zilveren en een bronzen medaille weg op wedstrijdonderdelen. Het was een spannende strijd waarbij het Recrean team het haalde vóór een Zweeds en een Deens team. Het meisjesteam met Nele Martens, Jana Bracke, Feline De Preester, Fiona De Jaegher en Sarah Degroote behaalde een knappe 11de plaats!

Op vrijdag vond het Individueel Europees kampioenschap plaats.

Bij de jeugd 12-14jaar  behaalde Kobe Caryn en super goed resultaat. Hij werd vice Europees kampioen en behaalde ook zilver op de uithoudingsproef en de freestyle.

Drie van de vijf Belgische meisjes aan deze individuele wedstrijd waren meisjes van de Recrean skippers. Ze sprongen elk een zeer sterke wedstrijd! Janne Dewaele mocht het podium betreden en behaalde BRONS. Jana Janssens werd knap 7de en Laurena werd 10de. Lode D’Hollander eindigde op een mooie vijfde plaats bij de Senioren mannen. Jana Bracke nam enkel deel aan het speedonderdeel 30 sec. en eindigde net naast het podium. Julie De Visscher nam bij de jeugd 12-14 deel aan de 3 minuten speed en behaalde BRONS.  Tot slot was er nog de triple proef waar drie Recrean skippers hun kans waagden. Joska Lauweryns eindigde 6de, Shana De Jaegher 8ste en Jilka Lauweryns werd 13de.

Het Europees kampioenschap mag meer dan geslaagd genoemd worden! We zijn enorm fier op onze skippers die hier heel hard voor gewerkt hebben. Voor hen kan de vakantie nu eindelijk beginnen.

Proficiat aan alle skippers en ook aan alle coaches, coach Valerie Bastien en begeleidster Elsy Pycke.