Schitterende resultaten van onze Mini's met Goud en Zilver

Onze Mini's behaalden dit weekend heel mooie resultaten op het Provinciaal Kampioenschap in Roeselare. Er werd in twee disciplines gestreden voor de titel van Provinciaal kampioen. In de voormiddag was er een Double Dutch wedstrijd met teams van 3 skippers, in de namiddag een Single Rope kampioenschap met teams van twee skippers.

In de voormiddag namen vier teams van de Recrean skippers deel aan de double Dutch wedstrijd. Het team van Jelle Desmet, Femke Vandenbussche en Gerben Blancquaert werd knap 5e. De 7e plaats was voor het team van Julie De Visscher, Hanne Patteeuw en Ruben Dubruel. Het team van Zoë Dhondt, Kobe Caryn en Jasmijn De Poortere behaalde een mooie  9e plaats en het team van Lokke Martien, Elisah Speleers en Elias Lammens waren 19e.

In de namiddag was er een individuele wedstrijd voor teams. In totaal waagden tien teams van de Recrean skippers hun kans. Het team van Ruben Dubruel en Camille Declercq kaapten in de leeftijdscategorie 9 jaar de gouden medaille weg. In de leeftijdscategorie 10 jaar deden drie teams van de Recrean skippers mee. Het team van Yana Boelaert en Femke Vandenbussche behaalden de 10e plaats. Het team van Ibe Allegaert en Yana Foucart werden knap 26e en de 2 zussen, Tara en Nena Vanalderwerelt werden 27e. In de leeftijdscategorie 11 jaar waren er 39 deelnemende teams waarvan zes teams van de Recrean skippers die allemaal in de top 20 eindigden. Het team van Jelle Desmet en Julie De Visscher behaalden na een zeer sterke wedstrijd de zilveren medaille. Het team met Gerben Blancquaert en Hanne Patteeuw behaalden een 4e plaats en eindigden dus net naast het podium. Het team van Kobe Caryn en Lokke Martien werden knap 8e. Zoë Dhondt en Elisah Speleers behaalden de 10e plaats. Elias Lammens behaalde samen met Jasmijn De Poortere de 17e plaats en Joesra Lauweryns en haar teamgenoot Alexandra Rogge werden 19e. Het was voor alle skippers en coaches een vermoeiende dag maar iedereen ging tevreden terug naar huis.