BELGISCH KAMPIOEN EN TWEE KEER ZILVER

Dit weekend werden de Belgische Kampioenschappen Rope skipping voor teams georganiseerd in Dendermonde. Deze wedstrijd was ook meteen de selectiewedstrijd voor het Europees kampioenschap deze zomer in Duitsland.

Ons meisjesteam met  Jilka Lauweryns, Shana De Jaegher, Jolien en Jana Janssens en Valerie Bastien, kon als regerend wereldkampioen het Goud veroveren in de meisjescategorie. Het was een héél spannende strijd tussen hen en het meisjesteam uit Merksem. Maar Merksem moest uiteindelijk de duimen leggen. Ons tweede meisjesteam met Feline De Preester, Emmy De Poortere, Fiona De Jaegher, Cassie De Vriese en Sarah Degroote behaalde een mooie 10de plaats in deze wedstrijd op topniveau.

Bij de reeks Senioren mixed presteerde het nieuw samengesteld team met Jens Ockerman, Kasper De Bruyn, Janne Dewaele, Joyce De Temmerman en Joska Lauweryns enorm sterk. Zij sprongen een wedstrijd van topniveau en behaalden knap Zilver. Zij moesten alleen het team van Zele voor zich laten. In diezelfde categorie sprong ook een nieuw samengesteld juniorenteam (15-17jarigen) mee . Het team met Mathias Hiele, AnaÏté Vandenhole, Frauke Vervaeke en Hanna De Baets overtrof alle verwachtingen. Zij eindigden als enig juniorenteam in de top vijf en konden zo een selectie voor het Europees Kampioenschap in Duitsland bemachtigen.

Ook de beloftenteams (12-14jarigen) streden dit weekend voor de Belgische titel. Het team van Eline Delcroix, Marthe Patteeuw, Silke Vervaeke, Hannelore Spileers en Femke De Jonghe kon na een heel knappe wedstrijd het Zilver bemachtigen. Door deze zilveren medaille mag dit team deze zomer meestrijden voor de Europese titel. Het team van Maxime Vermeeren, Amber Verlinden, Lara Desmet, Sarah Hillaert en Lobke Vanommeslaeghe trad aan in de categorie voor mixed teams. Dit team sprong een héél sterke wedstrijd maar eindigde zesde en behaalde net geen selectieplaats voor het Europees Kampioenschap. De ontgoocheling was dan ook heel groot bij deze skippers.

We zijn als club heel fier op deze resultaten! Het toont aan dat we bij alle leeftijden heel sterke skippers hebben. Het toont ook aan de onze trainers op topniveau presteren.

Op zaterdag 21 maart zijn de jongste skippers (-11 jarigen) aan de beurt! We kijken al vol spanning uit naar deze wedstrijd.